Urinvånaren

Du kan ditt Nyköping! Du ger svar på frågor om Nyköping utan att blinka. Här har du ditt hem, du trivs och är stolt Nyköpingsbo. Att ha nära till både den historiska staden, till havet och naturen är speciellt för dig. Du berättar gärna om Nyköping för andra.

Men ibland är det lätt att vara hemmablind och saker kan gå även en urinvånare förbi. Vill du glänsa lite extra eller fylla de kunskapsluckor som du inte pratar högt om? Här följer några tips på kunskaper som kan få dina kompisar att höja på ögonbrynen!

Dela ditt resultat på Facebook

Lär dig om hus i Nyköping!

På nykopingsguiden.se hittar du 11 byggnader du inte får missa. Där kan du börja din kunskapsresa om specifika hus i staden Nyköping. På Sörmlands museums webbplats hittar du en inventering av alla hus i innerstaden. Vilka hus vill du veta mer om?

50 naturreservat – har du koll på alla?

Bara i Nyköpings kommun finns 50 naturreservat att besöka. Du är ju urinvånare men har du varit i alla? Gå utanför din komfortzoon och besök en ny plats i naturen som du aldrig varit på. Hitta alla 50 reservat här på Nyköpingsguiden.

Och du,

För att du ska kunna guida andra i staden och visa upp det du verkligen gillar vill vi också tipsa dig om vår ambassadörs-sida på Nyköpingsguiden Här kan du lära dig mer och vässa ditt ambassadörskap ytterligare.