Inflyttaren

Åh, du har mycket att upptäcka och är nyfiken! Att du har lockats till Nyköping är lätt att förstå. Nyköping har inte för mycket, inte för lite, utan alldeles lagom. Den pittoreska lilla staden längst med ån, hamnen med sommarens folkliv, naturen i omgivningarna och närheten till storstadens puls, vi tror att du trivs här.

Du är en våra bästa ambassadörer då du som inflyttare själv är nyfiken på att se och lära och gärna delar med dig av allt nytt du upptäcker i Nyköping.

På nykopingsguiden.se hittar du det mesta om Nyköping. Var vill du börja?

Dela ditt resultat på Facebook

Lär dig något nytt

Nyköping är en av Sveriges äldsta städer så ett tips är att lära dig lite mer om Nyköpings historia och vad som finns kvar i stadskärnan från forna dagar. På nykopingsguiden.se kan du ladda ner en stadsvandring på egen hand eller ta chansen att under sommaren följa med en guide på en vandring (håll utkik efter olika slags vandringar som erbjuds sommartid).

Lär dig Nyköpingska

Ett tips är att du även lär dig det senaste tugget inom Nyköpingska och får koll på vad ”urinvånarna” menar när de hänvisar till gamla namn och adresser. Ordlistan hittar du här på Nyköpingsguiden.

Hitta din egen kobbe

En självklar del i livet här är våra skärgårdsmiljöer och naturområden. Här behöver du oftast inte trängas bland andra utan kan hitta din egen kobbe. Skaffa dig koll på hur skärgården kan upplevas på bästa sätt. 

Och du,

För att du ska kunna guida andra i staden och visa upp det du verkligen gillar vill vi också tipsa dig om vår ambassadörs-sida på Nyköpingsguiden Här kan du lära dig mer och vässa ditt ambassadörskap ytterligare.